Sådan stjæler man et navn - og skaber falske bivirkninger

Oprindeligt var ”progesteron” betegnelsen for det hormon, som kvindens krop producerer i anden del af cyklus. Men så opfandt man nogle patenterede stoffer og valgte at kalde dem det samme. Resultat: Fuldstændigt kaos...


De patenterede "progestiner" har nogle alvorlige bivirkninger, som det naturlige progesteron - det progesteron, som kvinder selv producerer - ikke har. Og desværre er det helt almindeligt, at man også kalder de patenterede progestiner for "progesteron", som om det var det samme. Det kaos, som det medfører, bliver vi til stadighed udsat for. 

Det fører til misinformation om forskningsresultater – som når danske forskere studerer p-piller og bekendtgør, at ”progesteron” øger risikoen for hjernesvulst, selv om det er de patenterede progestiner, der øger risikoen. Der findes ikke progesteron i p-piller.1)

Det fører også til systematisk misinformation af kvinder, der spørger til risici ved hormonbehandling i konsultationen eller i lægebrevkasser:
”Hvis du tager et hormontilskud med en kombination af progesteron og østrogen, har du en højere risiko for at få brystkræft, end hvis du kun tager østrogen.” 2)
Nej, det er ikke, hvad forskningen viser. De studier, der viser højere risiko for brystkræft, er de studier, hvor man giver østrogen i kombination med et patenteret progestin.

Forskningen viser, at det rigtige progesteron - kvindes eget - ikke har de bivirkninger, som de patenterede stoffer har. Den forskning bliver lægerne bare ikke præsenteret for, selv om den er omfattende.3)

Fremtrædende forskere, der har brugt hele deres karriere på at studere det naturlige progesteron, er godt trætte af denne konsekvente sammenblanding. I 2007 publicerede 9 internationalt anerkendte forskere en 57 siders afhandling, hvor de gennemgår virkningerne af de syntetiske progestiner og det naturlige progesteron. I konklusionen skriver de blandt andet:
De syntetiske progestiner har meget anderledes biologiske og behandlingsmæssige egenskaber end progesteron, og det, at man omtaler dem som en samlet gruppe, er ikke acceptabelt.4)
Sådan lyder ordene fra eksperterne. Det er en opfordring til lægeverdenen om at interessere sig mere for de gode behandlingsresultater, der er vist med naturligt progesteron, samt en beklagelse over, at man ved at skære alle ”progestinerne” over én kam mudrer de gode resultater til med falske bivirkninger, som ikke tilhører progesteron.

Men lige meget hjælper det. Lægerne bliver ved med at kalde de patenterede progestiner for ”progesteron”, som om det var det samme stof.

Note til læger: Det stof, som kvinden producerer i den luteale fase, er ikke ”MPA” eller ”norethisteron” eller ”levonorgestrel”. Det er progesteron med den videnskabelige betegnelse P4. Et helt andet stof med en anden molekylær opbygning og andre virkemåder.

MPA er et af de patenterede progestiner, der bruges i den gældende hormonbehandling, bl.a. med varenavnet Provera. Og mens der er solid dokumentation for, at MPA øger risikoen for brystkræft, så viser forskningen, at det rigtige progesteron - det progesteron, som kvinder selv producerer - beskytter mod brystkræft. Det er bl.a. resultatet af et stort, klinisk forsøg, som du kan læse mere om her på bloggen5) Resultatet bekræftes af talrige andre studier, bl.a. laboratorieforsøg, som viser præcis, hvordan progesteron bærer sig ad med at beskytte mod brystkræft. 6) Man kender altså ikke alene virkningen, man kender også virkningsmekanismerne.

Kliniske studier, laboratorieforsøg, observationsstudier – på alle felter tegner der sig et entydigt billede: de patenterede progestiner viser alvorlige bivirkninger i form af hjerte/kar-sygdom og kræft, mens studier af progesteron viser, at dette hormon beskytter mod de samme sygdomme.

Så når din læge eller gynækolog fortæller dig, at ”progesteron giver kræft”, så skal du i dit stille sind korrigere progesteron til ”patenterede stoffer.” For det er kun dem, din læge har information om.3) 

Ønsker du videnskabeligt baseret vejledning i genopretning af hormonbalancen, så gå til en NHT®-vejleder, certificeret af Center for Naturlig Hormonterapi. Vi kender forskningen, og vi er i stand til at kende forskel på hormonerne.

--------------------------------------
Lær at gennemskue navnetyveriet og se den omfattende dokumentation – læs kapitlet ”Sådan stjæler man et navn” samt afsnittet om ”De falske bivirkninger” i bogen Naturlig hormonterapi –opgør med østrogenmyten

Find en oversigt over NHT®-vejledere her.

1) Pressemeddelelse i Information – klik på ”Kommentarer” for at se vores kommentar til artiklen.
https://www.information.dk/telegram/2015/01/p-piller-oeger-risikoen-hjernesvulst

2) Læge Anne Tjønnelands råd til en læser i magasinet ”Liv”:
http://magasinetliv.dk/din-sundhed/krop-og-velvaere/ekspert-sadan-beskytter-du-dig-mod-brystkraeft

3) Lægerne har typisk deres viden fra metastudier, som udelukker forskningen i naturligt progesteron - som det fremgår af denne artikel her på bloggen.
http://naturligehormoner.blogspot.dk/2016/10/myter-om-hormoner-progesteron-gir-krft.html

4) Schumacher et al.: ”Novel perspectives for progesterone,” Endocrine Reviews 2007, vol. 28. Dansk oversættelse hentet fra ”Naturlig hormonterapi – du har et valg!”, Vingholm 2016.

5) Single-injection depot progesterone before surgery and survival in women with operable breast cancer: a randomized controlled trial.
6) Vi præsenterer studiet i denne artikel her på bloggen: Sådan går det til, når progesteron stopper brystkræft