Læger lukker øjnene for de hormonforstyrrende stoffer

AF ANETTE OG JENS-OLE PAULIN
Politiken 6.6.2019

"Hvorfor søren skulle vi detoxe, når vi har en nyre og en lever? .. Vores krop indeholder jo ingen giftstoffer," siger læge Ida Nordin i Politiken 1.6.2019. I en ny bog vil hun gerne lære os at være videnskabelige.

Imens har Klinik for Vækst og Reproduktion ved Rigshospitalet påvist, at der er store mængder DDT i danske kvinders brystmælk,
og disse stoffer overføres gennem flere generationer fra mor til barn. Internationalt anerkendte forskere som Niels Skakkebæk og Philippe Grandjean har publiceret en lang række studier om giftstofferne i vores krop, som har alvorlige konsekvenser for vores børns sundhed, intelligens og fertilitet, netop fordi kroppens egen evne til at udrense ikke slår til, når det gælder de hormonforstyrrende stoffer.

Alligevel bliver Ida Nordin sammen med andre læger ved med at fremføre myten om, at vores krop ikke indeholder nogen giftstoffer, og den får som regel lov til at stå uimodsagt - til stor skade for os selv og kommende generationer. Hvis det er den form for videnskabelighed, lægerne skal lære os, hvor man bare lukker øjnene for al forskning, der går imod den gældende konsensus, siger vi pænt nej tak.
-------------------------

Læs mere om lægernes myter omkring de hormonforstyrrende stoffer i artiklen
"Blod, sved og videnskab" her på bloggen.