Progesteron - også et slankemiddel!

Jeg faldt over denne her på nettet i min research til bogen:

"Jeg har for lavt stofskifte og vejede 93 kg i sommers. Så læste jeg om progesteron, bestilte en tube og begyndte at bruge progesteronen for 2 uger siden, og jeg har tabt mig. Vejer nu 88 kg. Er det normalt?"


Der er mange beretninger fra kvinder, der begynder at tabe sig, når de bruger naturligt progesteron - og der er mange gode grunde til, at det er sådan.


En del af det har at gøre med forholdet mellem østradiol og progesteron - og ikke mindst balancen imellem dem.

Progesteron skal afbalancere østradiols skadelige eller uønskede virkninger, men de fleste af os har for meget østradiol i forhold til progesteron - det giver problemer, som progesteron så kan modvirke.
F.eks. får østradiol kroppen til at ophobe væske, hvorimod progesteron modvirker væskeophobninger. Så en del af den vægt, man taber i starten, er væske.
Men derudover får østradiol kroppen til at lave fedtceller, hvorimod progesteron får kroppen til at omdanne fedt til muskler!
Progesteron styrker også skjoldbruskkirtlen, så hvis man har et lidt for lavt stofskifte, så kan man opleve, at det bliver bedre, og ens forbrænding øges. Det betyder også, at man ikke så let tager på.
Progesteron virker afbalancerende, så det er ikke sådan, at man får for højt stofskifte eller taber sig, hvis man ikke har brug for det. Men selvom man ikke har brug for at tabe sig, kan man alligevel opleve, at man bliver fastere og får flere muskler! Og det bliver også nemmere at komme i form, når man har nok progesteron.

Så progesteron kan sagtens opleves som et mirakelmiddel - som dem, man læser om og ikke tror på!