Østrogenmyten styrer: "Kræftrisiko kan ikke undgås," siger lægerne

Den gældende hormonbehandling er endnu værre end hidtil
antaget. Men det får stadig ikke lægerne til at se på den
forskning, der viser bedre muligheder.
Den 20. august udkom den nye, reviderede udgave af bogen "Naturlig hormonterapi - opgør med østrogenmyten" - og ironisk nok bragte TV2 10 dage senere, den 30. august, et indslag med titlen:
"Hormonbehandling øger risikoen for kræft mere end hidtil antaget"
Man har længe vidst, at den gældende hormonbehandling øger risikoen for kræft, men nu viser et nyt stort studie, offentliggjort i The Lancet, at risikoen er endnu større, end man havde regnet med. Men der er ikke andre muligheder, lyder budskabet fra lægerne...
 Professor Øjvind Lidegaard siger til TV2 om den nye forskning, at der ikke på nuværende tidspunkt findes alternativer, der er ligeså effektive. Lægen kan tilbyde enten behandling med østrogen - eller behandling med østrogen og gestagen. Begge behandlinger øger kræftrisikoen.

Netop det nye studie og Øjvind Lidegaards udtalelse viser, at der er et stort behov for at få gjort op med østrogenmyten, som vi gør det i den nye udgave af bogen. Det er nemlig østrogenmyten, der står i vejen for, at de sikre og effektive alternativer, som rent faktisk findes og er grundigt afprøvet, kommer frem i lyset. Og samtidig illustrerer indslaget så glimrende østrogenmyten ved at omtale ”kønshormonet østrogen.” Men som læsere af vores bog og vores blog vil vide, så er der ikke noget hormon, der hedder østrogen! Det hormon, der bliver givet i den gældende hormonbehandling, er østradiol – et af flere mulige østrogener.

Som vi opsummerer i bogens kapitel 12: "Et glimt af en anden verden - om østrogenmyten og enhjørningen":
" ..det er ikke videnskaben, der har skabt denne hormonbehandling. Det er østrogen-myten. En myte om, at østradiol er det eneste hormon, kvinder kan mangle i overgangsalderen og det eneste hormon, der har nogen betydning i overgangsalderen. Det er en myte, der - som vi har beskrevet i denne bog - på ingen måde bakkes op af den videnskabelige forskning, og det er denne myte, der har formet det mildest talt elendige tilbud, kvinder får i dag."

Østrogenmyten blokerer stadig den dag i dag for, at man kan udnytte den videnskabelige forskning i de hormoner, der ikke er østradiol, og bruge denne viden til at lave en sikker, effektiv og bivirkningsfri behandling af overgangsalderens gener og lidelser. Progesteron har vist sig effektiv og gavnlig alene og bør være førstevalg i stedet for østradiol - og er der brug for østrogen, så er østriol et langt bedre og mere sikkert valg.
Se, hvordan forskerne sammensætter en hormonbehandling uden bivirkninger i bogen "Naturlig hormonterapi - opgør med østrogenmyten" - kan købes hos Saxo.


Vi har også kommenteret nyheden fra TV2 på bogens facebookside